Masennus on tänä päivänä hyvin yleinen juttu joten siitä pitää puhua. Olen huomannut omista tuntemuksistani että vaikka siitä on alettu puhua jopa ystävä/kaveriporukalla on se vielä jotenkin sellaisissa piirissä tabu. Ei uskalleta ottaa asiaa puheeksi ja annetaan näin ystävälle väärää kuvaa itsestä ja hän saattaa miettiä onko ystäväni/kaverini aito ollenkaan kun hänen asiansa on aina hyvin?! 

Tässä pitäisi jokaisella  lytys kellot soida. Itse ainakin huomasin täydellisyyden tavoitteluni menevän liian pitkälle ja sain siis kokea epäonnistumisen tunteita ja kovia itse syytöksiä. En tarkoita että pääpaino on ystävissä vaan itsensä tuntemisessa. Se oma aloite, tietämys rajoistaan ja mitä kestää tulee aina itseltä. Vain ne jotka on vaaraksi muille ja itselleen on pakotettuja hoitoon muuten on siihen itse hakeuduttava ellei, vanhempi tai puoliso ilmoita johonkin. Mutta aika usein ajatellaan että näistä selvitään ilman apua ja oikeanlaista apua ei tavoiteita jos et siis itse toimi. 

Monesti hoitamatta jäänyt masennus kätkee jonkun muun sairauden taakseen tai pahimmassa tapauksessa pitkittyy hoitamattomana. Lisää perhe ongelmia, alkoholi ongelmia ym.


Omia oireita: Täydellisyyden tavoittelu

Itsesyytökset

Epäonnistumisen tunteet

Unettomuus/Väsymys/Levottomat unet

Mieliala muutoset

Nälän tunteen katoaminen/makean himo

Sairastelu (jatkuva)

Stressi 

Kuoleman ajatukset (en voisi silti mitään tehdä)

Pelkotilat/itkukohtaukset (järjettömissä olosuhteissa)

Paniikkikohtaukset (lisäntyneet)

Uupumus, voimattomuus

Erakoituminen

Päätösten tekeminen vaikeaa ym...

Lisää tietoa masennuksesta ja sen hoidosta on Linkeissäni.

Siellä on myös Masennus- Stressija voimavara Testi. Testit ovat vain arvioita ja auttavat vain avunhakemisen arvioimisessa. 

Lisäksi siellä on Tornion kaupungin terveyspalveluiden yhteystiedot.

Kokeilkaa myös terapiamielessä mukavaa tekemistä. Se vie pahat ajatukset, tuntemukset, ahdistukset, pelot ja turhautumisen mennessään. Itse juuri skäppään, ristipistelen, kuuntelen musiikkia ym.

Tietysti läheiset ja ystävät ovat tärkeässä asemassa puhumisen kannalta niin ja tuen